Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ποτέ πριν η Θεσσαλονίκη δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση όπως είναι σήμερα.

Οι σωροί σκουπιδιών, τα βρώμικα και επικίνδυνα πεζοδρόμια με τις σπασμένες πλάκες, τα λιγοστά πάρκα που ακόμη και την ημέρα γίνονται επικίνδυνα , η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα και τα βίαια επεισόδια που καθημερινά σχεδόν δημιουργούν λαθρομετανάστες κυρίως, η έλλειψη Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τα οποία μπορούν αξιοπρεπώς να μετακινηθούν οι θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης, η παρατημένη στην τύχη της Νέα παραλία, οι ελάχιστες ποιοτικές εκδηλώσεις που μπορεί να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που συνθέτουν την σημερινή εικόνα της Θεσσαλονίκης. Μιας πόλης που έχει αφεθεί στην τύχη της. Μιας πόλης της Πρωτεύουσας των Βαλκανίων, της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας στην οποία όχι μόνο η κεντρική εξουσία αλλά και οι τοπικοί φορείς έχουν γυρίσει την πλάτη.

Αυτή η κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται από την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί και της αξίζει από την κεντρική εξουσία, πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει τόλμη, θάρρος και να είναι αποτελεσματική για να κερδίσει την  εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των δημοτών της πόλης μας.

Η Μητρόπολη των Βαλκανίων, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε μια πόλη χωρίς πρόσωπο, χωρίς όραμα και χωρίς μέλλον.

Η έλλειψη φροντίδας για ζητήματα καθημερινά που αφορούν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων είναι δυστυχώς εμφανής σε κάθε βήμα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης.

Σκουπίδια παντού. Έλλειψη τάξης και οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Παραβατικότητα και ένα συνεχώς αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας από τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας αλλοδαπών και ημεδαπών κακοποιών στοιχείων έχουν απογοητεύσει την πλειοψηφία των δημοτών.

Οι μηχανισμοί του Δήμου περιορίζονται σε κλήσεις στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά αδυνατούν όπως φαίνεται να βάλουν σε τάξη τα τέσσερα  βασικά προβλήματα της πόλης: Την ασφάλεια , την καθαριότητα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης για τα ΙΧ και το κυκλοφοριακό.

Πιστεύω ότι:

  • Το πολιτιστικό επίπεδο μιας πόλης είναι συνυφασμένο με τους φροντισμένους, καθαρούς, καλά φωτισμένους δημόσιους χώρους στους οποίους μπορούν να κινηθούν όλοι: Και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, και οι άνθρωποι με αναπηρίες και τα παιδιά.
  • Ο πολιτισμός μιας πόλης είναι η φροντίδα για ένα καθαρό ασφαλές περιβάλλον: Στα πάρκα και τις γειτονιές, στους εμβληματικούς χώρους αλλά και στο μοναδικό θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης μας όπου είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιπλέον κάθε λογής σκουπίδια και πνιγμένα ζώα ή τρωκτικά.
  • Περισσότερη φροντίδα για τα κατοικίδια. Ταϊστρες και νερό σε εμφανή ασφαλή σημεία με φροντίδα και καλαισθησία προστατεύοντας τους δημόσιους χώρους. Στείρωση για τα αδέσποτα και προγράμματα παρακίνησης και ευαισθησίας για εθελοντισμό και υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  • Της Θεσσαλονίκης μας με την πλούσια και βαριά ιστορική της κληρονομιά δεν της αξίζουν εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης. Της αξίζει ο δυναμισμός, η διεκδικητικότητα, η ευταξία και η ανάδειξη των αξιών της χώρας μας , της Μακεδονίας μας.
  • Αυτές τις αξίες της Πατρίδας μας αντανακλά η πόλη μας και γι αυτές τις ελληνικές παραδοσιακές αξίες αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.
  • Δεν θέλουμε να παρακολουθούμε θεατές τη συνεχή υποβάθμιση της πόλης μας. Δεν θέλουμε απλώς να ασκούμε κριτική.
  • Θέλουμε μια σύγχρονη, ασφαλή, καθαρή πόλη, όπως αξίζει στη Θεσσαλονίκη, όπως αξίζει σε όλους μας.

ΜΕ ΤΟΛΜΗ, ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ

 

Scroll to Top