ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στέργιος K. Καλόγηρος είναι δημοσιογράφος και επιχειρηματίας με διαρκώς αυξανόμενη και διευρυμένη παρουσία στον τηλεοπτικό χώρο, τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Γεννήθηκε στο Βελεστίνο Μαγνησίας από βλαχόφωνους γονείς και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Περιβόλι Γρεβενών. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Βελεστίνου. Στη συνέχεια παρακολούθησε τη Σχολή Δημοσιογραφίας & Δημοσίων Σχέσεων «Όμηρος» στην Αθήνα από το 1981 έως και το 1984. Επαγγελματικά ασχολείται με τη δημοσιογραφία, τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ, τις εκδόσεις και την τηλεόραση.

Το 1984 βραβεύτηκε για το συγγραφικό- δημοσιογραφικό του έργο στον επαρχιακό Τύπο,  από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών.  

Στο διάστημα που μεσολάβησε δημιούργησε το παιδικό οικογενειακό τηλεοπτικό σταθμό 0-6 SMILE TV με έδρα στην Αθήνα και εμβέλεια στην Αττική, Εύβοια και Βοιωτία, καθώς και το SMILE+ με έδρα στη Λάρισα και εμβέλεια σε όλη τη Θεσσαλία (πρώην ZEYS TV).

 Επίσης, έχει αναλάβει τη διεύθυνση προγράμματος στον ενημερωτικό, τηλεοπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με έδρα στη Θεσσαλονίκη και εμβέλεια σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Η συνεχώς αυξανόμενη τηλεθέαση των συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, η εμπιστοσύνη της αγοράς που αποδεικνύεται από τη διαφημιστική προβολή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οργανισμών και φορέων, αλλά κυρίως η αναπαραγωγή τόσο των ειδησεογραφικών εκπομπών, των έγκυρων πολιτικών δημοσκοπήσεων όσο και των ψυχαγωγικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια από άλλα εγχώρια και διεθνή τηλεοπτικά μέσα, αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της επιτυχημένης διαδρομής και αναβαθμισμένης παρουσίας τους στα τηλεοπτικά δρώμενα και κατά συνέπεια της άριστης επιχειρηματικής διαχείρισης από τον Στέργιο Καλόγηρο.

Μένοντας πιστός στην αγάπη του για τη δημοσιογραφία και την έγκυρη ενημέρωση, την τελευταία δεκαετία ο Στέργιος Καλόγηρος έχει αναλάβει την επιμέλεια και παρουσίαση της επιτυχημένης πολιτικής εκπομπής «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», που προβάλλεται στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με καλεσμένους πολιτικά πρόσωπα από όλα τα κόμματα, επιστήμονες, επιχειρηματίες και ανθρώπους του πολιτισμού, των τεχνών και της εκπαίδευσης.

                                         ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ  

                                ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Ο Στέργιος Καλόγηρος έχει ενεργή παρουσία στα κοινά και τον Δημόσιο Λόγο. Παρεμβαίνει στα εθνικά θέματα που αφορούν την Ελλάδα, την Ομογένεια και τον Πολιτισμό και την  Ελληνική Παράδοση.

Επίσης είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που αποκάλυψε και ανέδειξε το εθνικής σημασίας θέμα των εκατοντάδων χιλιάδων Βλαχόφωνων που ζουν στα Σκόπια.

Με σειρά εκπομπών του έχει αναδείξει θέματα που αφορούν την Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου τα προβλήματα και τις διώξεις των Βορειοηπειρωτών, το εθνικό θέμα της Κύπρου, τις διώξεις των Τούρκων κατά του Ελληνισμού και το θέμα της Αγίας Σοφίας και της μετατροπής του ιερού συμβόλου της Ορθοδοξίας και του Βυζαντίου σε τζαμί.                

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση των Συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο της «Βεργίνα Τηλεόραση» συντόνισαν και μετέδωσαν τον παλμό των μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και σε όλο τον Ελληνισμό.

Στο πλαίσιο αυτό «επιστρατεύθηκε» όλο το επιτελείο, δημοσιογραφικό και τεχνικό του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα» ο οποίος έγινε η «φωνή» εκατομμυρίων Ελλήνων σε κάθε γωνιά της γης μεταφέροντας τον παλμό των γεγονότων και το δίκαιο αίτημα των συμπατριωτών μας «να μην υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών».

Πλούσια είναι η κοινωνική και πολιτική δράση του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέργιου Καλόγηρου και σε άλλους τομείς:

-Το 2008 ίδρυσε τον Νέο Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών & Νηπιαγωγείων Ελλάδος (ΝΕΟ.Σ.Ι.Π.Σ.Ν.Ε.), του οποίου υπήρξε και Πρόεδρος για μια πενταετία. Συνέλαβε δε αποτελεσματικά στη θέσπιση μεταρρυθμίσεων που έδωσαν πνοή στον καταπονημένο χώρο της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Στέργιος Καλόγηρος υπήρξε ιδρυτής της «Οικολογικής ΄Ένωσης για τη σωτηρία του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα» στο Περιβόλι Γρεβενών και του Συλλόγου «Φίλοι της Ελληνικής Αρκούδας».

-Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδαγωγικών Ερευνών & Σπουδών .

-Ο Στέργιος Καλόγηρος είναι ο πρώτος που εισήγαγε στην Ελλάδα μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής με το κινητό πάρκο «0-6 Kiddy Car», το οποίο πρόσφερε μαθήματα ασφαλούς κυκλοφορίας στους δρόμους   σε περισσότερους από 300.000 μαθητές δημοτικών σχολείων εντελώς δωρεάν! Η εκπαίδευση των μαθητών πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης .

-Ακόμη υπήρξε  διοργανωτής και συντονιστής πολιτιστικών εκδηλώσεων που είχαν  στο επίκεντρό τους την  παράδοση και την κληρονομιά μας, αλλά και τα παιδιά, την οικογένεια και τις ανάγκες της.  

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος πιστεύει ότι ο θεσμός της οικογένειας είναι βασικό κύτταρο ανάπτυξης της κοινωνικής συνοχής. Ο ίδιος είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά, δύο εγγόνια και  παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα, φροντίζει να περνά ουσιαστικό χρόνο με την οικογένειά του.  

Scroll to Top